21 Temmuz 2011 Perşembe

Şike Soruşturması olmasaydı...

18 gün önce kamuoyuna duyurulan şike soruşturması tüm heyecan ve gerilimiyle devam ederken, soruşturma olmasaydı 2 Temmuz akşamında futbol hakkında düşünülenler şu halde olabilir miydi:
- Federasyon muhtemelen geçtiğimiz hafta fikstür çekimini yapmış ve taraftarlar derbilerin zamanını şimdiden ajandalarına yazmışlardı.
- Mehmet Ali Aydınlar'ın federasyon başkanı seçildikten sonra canlı yayında söylediği projelerden biri olan Türkiye Kupası'nın statüsü tartışılyor ve belki de karar veriliyordu. Şu anki görüntüye göre (lig de ertelenirse) tek maçlı eliminasyona -en azından bu sene- dönülecekmiş gibi duruyor.
- TFF kongresinde kapalı kapılar ardında konuşulan Ankaraspor'un Bank Asya'ya mı yoksa Süper Lige'mi geleceği gündem maddesi olabilirdi. Ankaraspor için verilebilecek karar ilgili ligi 19 takıma çıkardığından 36 maç ama 38 haftalık lig ihtiyacı doğuruyordu. (Her hafta bir takımın bay geçmesi)
- Sporda şiddet yasası gereği çıkması planlanan elektronik biletlerin yasanın çıkışından itibaren bir yıl içinde uygulamaya geçişi. (14 Nisan 2012'de uygulanacak mı yoksa 2012-13 sezonunda mı başlanacak)
- F.Bahçe-Shaktar Donetsk maçında sahaya giren taraftarların bireysel ceza alıp almayacağı tartışılabilirdi. (bu soruşturma olmasa sahaya girme olur muydu, o da başka bir tartışma)
- Ligin yayıncı kuruluşu sezonunn başlangıcı ile ilgili reklamları birçok kanalda dönecekti belki. Hatta alışveriş merkezlerinde kampanyalarının tanıtımına tenıklık edecektik.
- Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin yayıncısının da reklamlarını görebilirdik.
- Her sene logaritmik artan fiyatlara rağmen kombine bilet satışlarındaki gidişat memnunlukla haberlere yansıyabilirdi.