10 Şubat 2011 Perşembe

Rüyadaki buluşma gerçekleşiyor

1992 yılının Eylül ayı Avrupa kupaları'nda ilk turda 4 takımla katıldığımız bir mücadeleye sahne oluyordu. (İlk defa 4 takımla katılıyoruz). İlk maçlarda alınan skorlar:

Şampiyon Kulüpler Kupası-Şampiyonlar Ligi:
IFK Göteborg-Beşiktaş: 2-0

Kupa Galipleri Kupası:
Trabzonspor-Turku Turun: 2-0

UEFA Kupası:
Fenerbahçe-Botev Plovdiv: 3-1
GKS Katowiçe- Galatasaray: 0-0


2. maçlar öncesi gördüğüm birrüyada 4 takımımız rövanş maçlarını yan yana yerleştirilmiş sahalarda oynuyordu. Sahalar 2x2 şeklinde yerleştirilmiş ve taç/kale çizgileri arasında küçük mesafeler vardı. (Ankara 19 Mayıs Stadı'nın çevresini bilenler daha rahat canlandırabilirler) Maçlar başladıktan sonra içlerinde en çok gole ihtiyacı olan Beşiktaş 1-0 öne geçiyor ve o anda diğer sahalarda oynayan diğer takımlarımızın oyuncuları maçlarını bırakıp gol sevincine katıldılar. (O sırada rakipleri de durdu!) Devamını pek hatırlamıyorum.

Bugün basketbolda Spor Toto Türkiye Kupası'nda bu 4 takımımız (sponsor destekli halleri ile) yarı finalde mücadele ediyor. Bu 4 takımın oyuncuları ve taraftarları belki de ilk kez (benim rüyamdan sonra!) bu derece yoğun bir şekilde bir araya gelececkler Kadir Has Spor Salonu'nda. İlginç bir buluşma...

1 yorum:

M.Ç. dedi ki...

ibretlik rüya :D