4 Eylül 2011 Pazar

O gol kime atıldı


Grupta kalan 3 maçımızı da kazanırsak 2.lik puanımız:
Azerbaycan 6.olursa 19
Kazakistan 6.olursa 16 oluyor. Diğer gruplarda 2. sırayı alabilecek takımların 16 ve üzerinde toplayabilecekleri (6. takım hariç) puanlar tabloda belirtilmiştir.
(Not: Hesaplar yapılırken 2.lik için 16 veya üstü puan toplama ihtimali olan takımların, bu ihtimali bulunmayan takımları yendiği varsayılmaktadır). Görülüyor ki 2. sırada bitirip de 20 puan alabilecek takım yok. 19 puana ise Norveç ulaşabiliyor ki aslında bu da çok kolay değil zira Danimarka'nın hem Norveç'e hem de Portekiz'e kendi sahasında yenilmesi biraz zor.
Buradan çıkaracağımız sonuç:
Kalan tüm maçlarımızı yenersek ve Azerbaycan-Kazakistan maçı da berabere biterse bizim için Play-Off yolu gözüküyor. Bu durumda Azerbaycan'ın Belçika'ya attığı gol biraz da en iyi 2. olarak direk gitmemize engel olan gol olmuş oluyor. O gol olmasa da grubu 2. bitirme ihtimalimiz yüksekti. Play-Off'a kalan 8 takımın eşleşme şekli ise FIFA sıralamasına göre. Ağustos sonu itibarı ile incelediğimizde:
C Grubu: Slovenya
E Grubu: Hollanda, İsveç
F Grubu: Hırvatistan, Yunanistan
G Grubu: İngiltere Karadağ
H Grubu: Portekiz, Danimarka, Norveç
takımları FIFA sıralamasında Türkiye'den daha üstte. Yani seribaşı olamama ihtimalimiz yüksek. Belki Azerbaycan'ın Belçika'ya attığı gol bizim Avusturya'yı deplasmanda yenme zorunluluğunu ortadan kaldırdı ama çok daha zorluk rakiplerin önüne atabilir.

Hiç yorum yok: