7 Ağustos 2012 Salı

Avrupa Kupaları 3. Ön Elemeye Bakış

Avrupa Kupaları'nda Play-off turu ve sonrasında gruplarda temsilcilerimizin seribaşı ve üst torbalarda yer alabilmesi adına, 3. ön eleme maçlarında takip ettikleri maçları, destekledikleri ekipleri ve ilk maçların sonuçlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme



















Galatasaray
CL gruplarında 3. torbadan başlayabilmek için http://mucahitsarnik.blogspot.com/2012/05/cl-fb-seribas-m-gsfb-hangi-torbada-vol.html adlı yazıda gerekli skorları sıralamıştım. (aşağıdaki sonuçlardan 2 tanesi gerekiyor)
- Basel’in elenmesi
- Anderlecht’in elenmesi
- Malaga’nın CL gruplarına kalması.
- Monchengladbach’ın CL gruplarına kalması.
- Brugge’un CL gruplarına kalması.
- Vaslui'in CL gruplarına kalması
- Feyenoord'un CL gruplarına kalması
- Motherwell'in CL gruplarına kalması


Fenerbahçe
CL gruplarında 3. torbadan başlayabilmek için http://mucahitsarnik.blogspot.com/2012/05/cl-fb-seribas-m-gsfb-hangi-torbada-vol.html adlı yazıda gerekli skorları sıralamıştım. (aşağıdaki sonuçlardan 1 tanesi gerekiyor)

- Basel’in elenmesi
- Anderlecht’in elenmesi
- Malaga’nın CL gruplarına kalması.
- Monchengladbach’ın CL gruplarına kalması.
- Brugge’un CL gruplarına kalması.
- Feyenoord'un CL gruplarına kalması
- Udinese’nin CL gruplarına kalması
- Lille’in CL gruplarına kalması
- Motherwell'in gruplara kalması

Tabii ki Fenerbahçe'nin elenmesi ve Avrupa Ligi'ne (EL) katılması ihtimalinde destekleyecekleri ekipler değişiyor. Bunları burada şimdilik belirtmedim.



Avrupa Ligi 3. ön eleme


Trabzonspor

Trabzonspor şu an için Play-off turunda seribaşı konumunda. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme tablosunda Trabzonspor'u ilgilendiren 8 maç var ve bunlardan birisi dahi olumlu sonuçlanırsa Play-Off'a seribaşı girmesi kesinleşiyor. (Anderlecht'in ilk maçtaki 5-0'lık galibiyetiyle durum bayağı netleşti) 8'i de olumsuz sonuçlanırsa da altta yer alan Avrupa Ligi 3. ön eleme tablosunda 1 adet olumlu sonuç yine yeterli olacaktır. Ayrıca bu 2 tablodaki sonuçlar gruplardaki torbalara etkisi var. Şu an için görünen 3.torbada yer akacağı şeklinde.

Bursaspor

Play-off turunda seribaşı olmak için Avrupa Ligi 3. ön eleme tablosundan 2 adet olumlu sonuç gerekiyor. (Kalmar, AIK, Sp. Trnava şu an için avantajlı durumda) Ancak Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme tablosunda oluşabilecek her olumsuz sonuç için (Örn: Partizan ilk maçta dezavantajlı sonuç aldı) Avrupa Ligi 3. ön eleme tablosundan o miktarda olumlu sonuç çıkmalı. Ayrıca gruplara kalınması durumunda şu anda 4. torbada yer alan Bursaspor açısından üst torbaya çıkmak için diğer maçlar da önemli.

Eskişehirspor

Marsilya'yı elemesi durumunda Play-off turuna çıkacak olan Eskişehirspor'a bu turda seribaşı olmak için Avrupa Ligi 3. ön eleme tablosundan 17 adet olumlu skor gerekiyor. Açıkçası ilk maçlardaki skorlara bakıldığında da gerçekçi gözükmüyor ancak yine de ihtimal var.


4 yorum:

macera dedi ki...

ne kadar yoğun bir araştırma yapmışsınız. çok şaşırtıcı buldum. tebrik ederim..
maç oyunları

B. dedi ki...

isteyip de ulaşamadığımız istatistikler, teşekkürler

AEG dedi ki...

Galatasaray için gerçekleşmesi gereken iki sonuç içinde fenerbahçe'nin CL den elenmesini de ekleyebiliriz galiba.

Mücahit SARNIK dedi ki...

Fenerbahçe elense bile, eleyen takım da Galatasaray'dan fazla puana sahip. Bu yüzden çok anlamlı değil.