14 Eylül 2014 Pazar

Passolig Kupa'da Nasıl Uygulanacak?

Passolig stadyumlara gerekli ekipmanların kurulmasıyla Süper Lig ve PTT 1.Lig maçlarında uygulanmaya başladı. Uygulama lig maçlarının yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası maçları için de geçerli. Ancak bir nokta var ki spor kamuoyunun önümüzdeki dönemde tartışma içine girmesi muhtemel. Kupa'da eşleşen iki takımdan biri Süper Lig/PTT 1.Lig takımı iken diğeri Spor Toto 2. Lig/3. Lig/BAL Ligi takımı olursa Passolig'in ne şekilde uygulanacağı merak konusu. Zira Spor Toto 2. Lig ve 3. Lig takımlarının birçoğunun stadyumunun tribün girişinde yüz tanıma sistemi ve tribün içinde yüksek çözünürlükte güvenlik kamerası mevcut değil. Bu duruma nasıl bir çözüm bulunacağını merak ediyorum.
Diğer bir senaryoda ise maçın üst lig takımının sahasında olması ve deplasmana gelecek alt lig takımının passolig kartı olmaması durumunda (Örneğin 2. Tur'daki olası bir Başakşehir-İstanbulspor ya da ileriki turlardaki G.Birliği-Ankaragücü eşleşmesinde) deplasman takımı taraftarları için Passolig ne şekilde işleyecek? (zira alt lig takımları adına tanımlanmış bir Passolig kartı yok)
Not: Bu haftaki (16 Eylül Salı) Ziraat Türkiye Kupası 2. tur kura çekimine Passolig kapsamındaki 26 takım (8 Süper Lig, 18 PTT 1.Lig) takımı seribaşı olarak girerken kurada bu takımların eşleşebileceği 49 takımın hiç birisi Passolig kapsamında değil (2. Lig, 3. Lig, BAL Ligi takımları). Yani yukarıda bahsedilen durum en azından bu turda karşımıza çıkıyor, kaldı ki bundan sonraki turda ve grup aşamasında da ihtimal dahilinde.

Hiç yorum yok: