21 Nisan 2010 Çarşamba

Basketbolda işler karıştı

Futbolda küme düşme mücadelesi geçmiş yıllara oranla daha az çekişmeli geçerken basketbolda son haftaya girilirken ligin dibi karıştı. Aliağa deplasmanına galibiyet ve play-off umutlarını sürdürmek amacıyla giden GS Cafe Crown bir ara 17 sayı öne geçtiği maçı kaybederek kendini bir anda düşme tehlikesinin içinde buldu. (Kazansa bile play-off şansı olmayacaktı çünkü Bornova Bld. FB Ülker'i mağlup etti). Aliağa Petkim de bu galibiyetle ligde kalma umudunu ve ihtimalini artırdı. Bunun yanında düşmeme mücadelesi veren diğer takımlar da (Oyak-Renault, Mersin BŞB ve Kepez Bld.) maçlarını kazanınca ortaya ilginç bir tablo çıktı.

Son maçlar öncesinde Kepez Bld. 39, diğer ekipler de 40 puanda. Kepez Bld.'nin son hafta alacağı mağlubiyet kendisini ikinci lige yollar. Galibiyeti durumunda ise diğer rakiplerinin sonuçlarına bakılacak. Aslında burada da çok fazla bir şansı yok. Aliağa Petkim ve GS CC ile birebir kalması durumunda ikili averajla ligde kalabilen Kepez için son bir ihtimal de Aliağa Petkim ve Mersin'le oluşturacağı 3'lü averajda gözüküyor. (bu durumda Aliağa düşüyor)
Düşme ihtimallerini hesapladığımızda:
Aliağa Petkim: 2/32 (%6,25)
GS Cafe Crown: 1/32 (%3,125)
Kepez Bld : 29/32(%90,625)

Mersin BŞB ve Oyak-Renault ise ligde kalmayı garantilediler fakat üstte de belirttiğmiz gibi onların alacağı sonuçlar da lig sıralamasında etkili olacaktır.
Son hafta maçları:
Galatasaray Cafe Crown vs. Bornova Belediye
Pinar Karsiyaka vs. Aliaga Petkim
Antalya BSB. vs. Mersin BSB.
Fenerbahce Ulker vs. Oyak Renault
Banvitspor vs. Kepez Belediye


Play-off'a kalma konusunda da Bornova Bld'inden sonra 8. takım da yine son hafta maçlarından sonra belli oluyor. Bu konuda Erdemir ve Tofaş'ın iddiası bulunuyor. Erdemir'e son maçta galibiyet yetiyor. Mağlubiyet durumunda ise Tofaş'ın kaybını beklemek zorunda çünkü Tofaş galibiyet alırsa play-off'a kalıyor. Antalya BŞB'nin ise 2li ve 3lü averajların hiçbirisinde play-off şansı bulunmuyor ve alacağı sonuç play-off konusunda lige etkisi bulunmuyor.

Her iki takımın da son maçları kolay gözükmüyor:
Erdemirspor vs. Efes Pilsen
Tofas vs. Besiktas Cola Turka

Hiç yorum yok: