15 Şubat 2011 Salı

İbrahim, "Üzülme"

Kafamdaki oyun planına bir türlü uyduramadığım oyuncu İbrahim. Özellikle hücumda hakemlerin görmediği taraftan rakibini çekerek kendini ona yapıştıran hareketleri ile zaman zaman faul aldıran. Ancak savunmada yaptığında da mesela Danimarka deplasmanında rakibe penaltı kazandıran ve muhtemel bir galibiyetin önünü tıkayan hareket. Hala gözümün önünden gitmiyor. Daha fazlasını da söyleyebiliriz...

Ama bunların hiç birisi onun "Bayrak adam" rolünü kafamdan silmiyor. Bayrak adam kavramının yok oluş sürecini izleyebilen bizim kuşağın gördüğü son temsilcilerdendi. Beşiktaş'ta oynadığı süreyi bir kulüpte geçirmiş ve şu anda Süper Lig'de oynayan başka oyuncu yokken, onu sadece çalışkan, istikrarlı olarak tanımlamak yetmiyor. "X kuşağı"nın bir temsilcisi olarak belki de "Y kuşağı" tarafından algılanamayan bir kişilik. 2000 yılındaki Beşiktaş-Barcelona maçı bana yeni başlayan üniversite ve yurt hayatımı anımsatırken bir yandan da İbrahim'in rakibin sağ kanadını sürklase edişini gözümün önüne getiriyor.

Dünkü olayla ilgili teknik direktörün raporunun etkili olduğu söylenirken aklıma şu geliyor: Schuster bu oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesini istediğine göre yarın stadın yapımına da karışır mı veya kulübün kullanacağı kredinin miktarına? Bir maaşlı çalışan kulübün aldığı bu tarz bir kararda en büyük etkense -ne derece etken olduğunu bilmiyorum- problem sandığımızdan da ciddidir.

Ayrıca bir oyuncunun sözleşmesini tek taraflı feshetmeniz onun Beşiktaş kulübünde bulunmasının doğru olmadığına karar vermeniz demektir. Bu noktadan sonra oyuncu artık serbesttir. "Kovduktan" sonra oyuncu ile kulübün tesislerinde basın toplantısı yapmak hangi mantığa sığar?

Ya peki kulübün demokratik kuralları olduğunu söyleyip de (2 gün önce belirttiği federasyonun demokratik olmamasına gönderme yaparak), bugün son maçta federasyondan jübile için özel izin istenmesi hangi demokratik anlayışa sığar? Jübile yapmayı bu kadar çok istiyorsan bunu o sözleşmeyi feshetmeden önce düşünecektiniz. Ha bu arada başkan, Beşiktaş'ın son maçı Gaziantepspor ile deplasmanda.

2 yorum:

Caner Erbasan dedi ki...

15 senelik kaptan sonucta nasıl bir karar alınmalıydı sence ? soyunma odasında herkes girsin o zaman birbirine tekme tokat.. geçti o yıllar Mücahit Bey..

Dunqeon dedi ki...

Her şey Guti'yi kaptan yapmak için. İki İbrahim'de artık kaptan olamayacak. Basın toplantısını izlediysen, söylemek istediğimi anlarsın. Yıldızlarıyla bir araya gelip siz olsanız sizde giderdiniz demiş, demedi, diyemez hepimiz biliyoruz. Çok çelişkili konuştu. Mesela kaptandır vurur dedi. Vuran adamı şutladı. Senelerini kulübe vermiş oyuncuyu bir çırpıda silerek harcadı. Senelerdir Fenerbahçe'nin yaptığı yanlışları şimdi Jimnastik yapıyor. Yıldızlar ile bu işler yürümüyor, anadolu takımlarının yükseliği ortada. Guti kaptan olsun bakalım. İbo'yu çok ararlar.