17 Haziran 2012 Pazar

Euro 2012 C Grubu: 5 Puan Alan Bile Elenebilir

Euro 2012 C grubunda oynanan maçlar sonunda alınan sonuçlar:
İspanya-İtalya       1-1
İrlanda-Hırvatistan 1-3
İtalya-Hırvatistan   1-1
İspanya-İrlanda     4-0
Puan Durumu






İhtimaller tablosu ise:








İtalya'nın alacağı beraberlik veya mağlubiyet durumunda Hırvatistan ve İspanya gruptan çıkıyor. İtalya galip gelirse:
1-3 İtalya ile birlikte Hırvatistan-İspanya maçının galibi gruptan çıkar, mağlup olan ise evine döner
2-   Hırvatistan-İspanya maçı berabere bittiği taktirde 3lü averaj devreye giriyor. 3lü averajda 3 takım da aralarındaki maçlarda 2 puan ve 0 averaj elde ediyorlar bu durumda aralarındaki maçlarda atılan/yenilen gol sayıları devreye giriyor. Hırvatistan-İspanya maçı:
  • 0-0 biterse, İtalya(2-2) gruptan çıkıyor, Hırvatistan ve İspanya'nın attığı/yediği golller eşit (2-2). Bu durumda genel averajda daha iyi olan İspanya gruptan çıkar. İtalya ve İspanya
  • 1-1 biterse, 3lü averajda eşitlik sağlanır ve genel averajda Hırvatistan'dan daha iyi olan İspanya gruptan çıkmayı garantiler. 
    • İtalya ise İrlanda'yı  +3 farklı veya 4-2, 5-3 gibi gollü bir şekilde 2 farklı yenerse gruptan çıkabilir. İtalya ve İspanya
    • İtalya İrlanda'yı 3-1 yenerse averaj ve goller eşitlenir ve UEFA katsayısı daha iyi olan İtalya çıkar. İtalya ve İspanya
    • İtalya İrlanda'yı 2-0 veya 1 farklı yenerse elenir. Hırvatistan ve İspanya.
  • 2-2 veya daha gollü olursa, Hırvatistan ve İspanya daha fazla gol attıkları/yedikleri için gruptan çıkıyor ve İtalya eleniyor.
İtalya Euro 2004'te 5 puan kazanmasına rağmen gruptan çıkamamıştı. Bu grupta bu rekor egale edilebilir.

5 yorum:

çağlayan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
çağlayan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
çağlayan dedi ki...

Ben bir şey soracağım 0-0 da averaj ve puan eşitte neden İtalya çıkacaktı onu anlayamadım daha detaylı açıklayabilirmisiniz?

Mücahit SARNIK dedi ki...

0-0'da 3lü averajda İtalya'nın gol sayıları 2-2, diğerleri 1-1 oluyor ve İtalya çıkıyor. İspanya da Hırvatistan'a göre genel averajda daha iyi.
1-1'de ise 3lü averajda hepsi eşit ve genel averaja bakılır. İspanya hepsinden iyi. İtalya 4-2, 5-3... veya 3+ farkla kazanınca Hırvatistan'ın önüne geçiyor. İtalya 3-1 kazanınca bu sefer İtalya-Hırvatistan goller de eşit oluyor ve UEFA katsayısı iyi olan İtalya öne geçiyor. 2-0 veya 1 farklı İtalya galibiyetinde Hırvatistan atlıyor.

çağlayan dedi ki...

Teşekkürler bilgi için