3 Eylül 2012 Pazartesi

Dün Beşiktaş'a bugün Fenerbahçe'ye mi?

2010-11 sezonunda Beşiktaş Avrupa Ligi'nde oynarken özellikle deplasmanda oynadığı Trabzonspor ve Fenerbahçe derbilerinin tarihleri konusunda TFF'yi eleştirmişti. O dönem Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray Avrupa Kupaları'ndan elendiği için hafta içi maçları yoktu ve bu sebeple maç programları konusunda genel anlamda Beşiktaş'ın hafta içi oynadığı maçlar referans alınıyordu. (en azından Beşiktaşlılar'ın beklentisi bu yöndeydi). Beşiktaş'ın o dönem oynadığı maçların tarihlerine bakarsak:
16.09.2010 Perşembe    Beşiktaş-CSKA
19.09.2010 Pazar          F.Bahçe-Beşiktaş
25.09.2010 Cumartesi   Beşiktaş-Antalyaspor
30.09.2010 Perşembe   Rapid Wien-Beşiktaş
03.10.2010 Pazar         Trabzonspor-Beşiktaş
08.10.2010 Cuma        Almanya-Türkiye

Görüldüğü üzere 20-26 Eylül haftasında hafta içi maçı olmadığı halde F.Bahçe-Beşiktaş maçı Pazartesi oynatılmamış ve Beşiktaş'a 1 gün fazla dinlenme imkanı verilmemişti. Belki de TFF böylesine bir derbi maçının Pazar oynanarak daha bir ön planda olmasını ve sektörün daha fazla para kazanmasını düşünmüştü. Trabzonspor maçının Pazar oynanması ise daha makul zira ardından milli maç haftası var, milli maç takip eden Cuma günü oynanıyor ve sadece Türk Milli Takımı'na değil diğer milli takımlara giden oyuncular da olabiliyor. Hatta buna benzer bir durumda geçen sezon milli maç öncesi Pazartesi günü oynanan Gaziantepspor-Beşiktaş maçında Beşiktaş Quaresma'dan yararlanamamıştı. Peki bu sene durum nasıl?

Galatasaray ve Fenerbahçe Avrupa Kupaları'nda devam ediyor ama Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi döneminde herhangi bir derbi maçı yok. (Beşiktaş maçını oynadı, Fenerbahçe (16. hafta) ve Trabzonspor (17. hafta) maçları ise Şampiyonlar Ligi grup maçları bittikten sonra) Fenerbahçe'nin ise maç programı şu şekilde:
15-16  Eylül (Cumartesi-Pazar)   F.Bahçe-Mersin İdman Yurdu
20       Eylül  (Perşembe)             F.Bahçe-Marsilya
23-24  Eylül (Pazar-Pazartesi)     F.Bahçe-Trabzonspor
29-30  Eylül (Cumartesi-Pazar)   Kasımpaşa-F.Bahçe
04       Ekim (Perşembe)             B.Mönchengladbach-F.Bahçe
07       Ekim (Pazar)                   F.Bahçe-Beşiktaş
12       Ekim (Cuma)                   Türkiye-Romanya

Görüldüğü üzere 24-30 Eylül haftasında hafta içi Fenerbahçe'nin herhangi bir maçı yok. TFF'nin Fenerbahçe-Trabzonspor maçını Pazar mı yoksa Pazartesi mi oynatacağı konusunda merak içindeyim. Kişisel fikrim Pazartesi olmasının daha mantıklı olduğu yönünde. Bakalım o dönemki maç programına itiraz eden Beşiktaş camiasının yine o dönemdeki yöneticileri bugün TFF yönetiminde nasıl bir uygulamaya gidecekler? Bu maçtan 2 hafta sonraki F.Bahçe-Beşiktaş maçının tarihi ise -takip eden Cuma günü olan milli maçı da dikkate alırsak- büyük ihtimalle 07 Ekim Pazar olacak.
Sonuç olarak 2 sezon önce Beşiktaş'ın düştüğü duruma bu sezon da Fenerbahçe düştü. Bakalım önümüzdeki günlerde maç programı nasıl olacak ve daha da merak ettiğim kulüpler buna nasıl bir tepki gösterecek?

Not: O sezon Trabzonspor-Fenerbahçe maçının Pazartesi oynandığına dair cevaplar/eleştiriler gelebilir. O durumu peşinen açıklayayım:
19.08.2010 Perşembe   PAOK-F.Bahçe
19.08.2010 Perşembe   Liverpool-Trabzonspor
23.08.2010 Pazartesi    Trabzonspor-F.Bahçe
26.08.2010 Perşembe   F.Bahçe-PAOK
26.08.2010 Perşembe   Trabzonspor-Liverpool
Görüleceği üzere Trabzonspor ve F.Bahçe ilk maçı deplasmanda oynuyorlar ve doğal olarak 2 takım da lig maçı iç sahadaki maça daha yakın tarihte oynanmış.

Hiç yorum yok: