26 Şubat 2013 Salı

Kupada B Grubu'ndan Kim Çıkar?


Ziraat Türkiye Kupası B Grubu’nda son hafta maçları oynanıyor ve son maçlarda alınacak sonuçlara göre 3 takımın da (Trabzonspor, MP Antalyaspor ve Eskişehirspor) gruptan çıkma ihtimali var. Aşağıdaki tabloda olası ihtimaller yer almaktadır. Ayrıca iki adet ihtimal de kendi içinde ayrılmakta ve bunlar da tablonun altındaki açıklama kısmındadır.



Açıklama 1
MP Antalyaspor ve Eskişehirspor son maçlarını kaybederek grubu aynı puanda bitiriyor. Öncelikle ikili averaja bakılır. İkili averaj da denk olduğu için genel averaja bakılır. Şu anda MP Antalyaspor’un +6, Eskişehirspor’un +1 genel averajı var. Maçlarda oluşacak farka göre sıralama belirlenir ki MP Antalyaspor’un ciddi bir averaj üstünlüğü var. Eskişehirspor’un bu senaryoda çıkabilmesi için son maçta MP Antalyaspor’un Eskişehirspor’un yediği farktan 6 fark daha fazla yemesi gerekir.

Açıklama 2
Üç takım da 12 puana ulaşıyor ve üçlü averaj uygulanıyor. Bunda da 3 takım oluşan mini-lig’de 6’şar puana sahip oluyor. Mini-lig’deki averajlara bakıldığında 3 adet ihtimal mevcut:
  • MP Antalyaspor’un 1 farklı galibiyetinde Trabzonspor lider, MP Antalyaspor 2. bitirir
  • MP Antalyaspor’un 2 veya 3 farklı galibiyetinde MP Antalyaspor lider, Trabzonspor 2. bitirir.
  • MP Antalyaspor’un 4 veya daha farklı galibiyetinde MP Antalyaspor lider, Eskişehirspor 2. bitirir

Hiç yorum yok: