14 Mayıs 2014 Çarşamba

2014-15: GS&BJK'nin gözü bu liglerde

Galatasaray ve Beşiktaş hafta sonu Devler Ligi'ne doğrudan gitmenin hesaplarını yaparken bir yandan da olası bir ön elemede seribaşı olabilmeyi umuyor. G.Saray 3. ön eleme turunda seribaşı olmayı garantilerken, play-off turunda ise serbaşı olması Rusya ve İsviçre'den gelecek sonuçlara bağlı. Rusya'da Lokomotiv Moskova ve İsviçre'de Grasshoppers'ın lig ikincisi olmasıyla Aslan her iki turda da seribaşı olmayı garantiliyor. 
Beşiktaş'ın ise play off turunda seribaşı olma şansı kalmadı. Üçüncü ön eleme turunda ise seribaşı olmak için Fransa, Ukrayna, Rusya, İsviçre, Belçika, Kıbrıs Rum Kesimi ve Danimarka temsilcilerinden en az üçünün UEFA sıralamasında Beşiktaş'tan geride olması gerekiyor. Kartal da günün maçlarında Lokomotiv Moskova ve Grasshoppers'ın gelmesini bekliyor. Peki Rusya ve İsviçre'de durum nasıl:
Rusya:
Ligde son haftaya girilirken puan durumu
CSKA Moskova    61
Zenit St Petersburg 60
Lokomotiv Moskova 59
Son hafta maçları:
17:30 CSKA Moskova-Lokomotiv Moskova
17:30 Kuban - Zenit St. Petersburg

Lokomotiv Moskova'nın ligi 2. bitirebilmesi için CSKA Moskova'yı yenmesi ve Zenit'in de Kuban'ı yenmesi gerekli. (Eşit puanda galibiyet sayısına bakılıyor ve Zenit bu alanda önde)

İsviçre:
Ligde son 2 haftaya girilirken puan durumu
21:30 Basel                66
21:30 Grasshoppers   62
Günün maçları:
Aarau-Basel
Grasshoppers-Luzern

Basel'in şampiyonluğu (dolayısıyla Grasshoppers'ın ikinciliği) için Basel'e son 2 maçta 3 puan yetiyor. Puan eşitliğinde ise İsviçre'de genel averaja bakılıor ve şu an Basel burada 9 averaj önde.

Hiç yorum yok: