26 Ağustos 2011 Cuma

Play-Off ne zaman açıklanacak?

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=201&ftxtID=13270 adresinde görüleceği üzere ligi 5-6-7-8.sırada bitirenler için tanımlanan play-off'ta "çift maç eleminasyon" tanımı yapılmış. Ajansların bir çoğu bu 4 takım arasında mini-lig oluşturulacağını söylüyor. Federasyonun kararı ne bilmiyorum? Kişisel görüşüm Federasyon da mini-lig kararı vermiş olabilir fakat yanlışlıkla da olsa "çift maç eleminasyon" sözünün geçmesinin Federasyonu bağlayacağı düşüncesindeyim. (Acele ile mi yazıldı o metin?)
Sezon sonunda 5-8 arası için mini-lig düzenlenirse ve ardından bir kulüp itiraz ederse ligin tescili bile riske girer düşüncesindeyim.
Eğer ki, bu ibare bugün değiştirilirse fikstür çekiminden sonra yapıldığı için hukuksuz eylem statüsüne de girebilir. (Fikstür çekimi ligin başlaması olarak değerlendirilirse) Bence bu konunun tartışılması gerekir.
Ayrıca Süper Lig'in statüsü için TFF'nin resmi sitesine girdiğimizde Play-Off'la ilgili sadece planlama sorumlusunun fikstür çekimi sırasındaki açıklamaları yazıyor. Mesela puanların 2'ye bölüneceği belirtilmiyor. Ayrıca hala eski statü gözüküyor.
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=350

Hiç yorum yok: