3 Şubat 2012 Cuma

Beşiktaş veya Trabzonspor Finale Kadar Giderlerse

Not: Bu yazı 3 Şubat 2012 Cuma günü yayınlanmış olup, yaygın medyada (gazete ve çeşitli haber sitelerinde bundan 5 gün sonra 8 Şubat 2012 Salı günü yer almıştır. Aşağıdaki bilgiler kendi incelemelerim sonucu sitede yayınlanmıştır)
TFF'nin 2011-12 sezonu planlamasında 34. hafta 8-9 Nisan günlerine planlanıyor. 40. haftanın ise 13 Mayıs'ta oynanacağı söyleniyor. Bu durumda 35-40. haftalar arasındaki 6 maçın 5 haftaya sığabilmesi için Play-Off ligi maçlarının 1 haftasının hafta içi oynanması gerekiyor. Yani muhtemel bir derbi maçı yine hafta içi oynanabilir.
Lig statüsünde Türkiye Kupası finalinin 40. haftadan sonra oynanacağı açıklanmıştı ve kupa finalinin ardından da Avrupa Ligi'ne gidecek 3. takımı belirlemek için Play-Off'lar arası karşılaşması var. (Üst Play-Off 4.sü ile alt Play-Off'un 1.si arasında) Son maçın oynanma tarihini 22-23 Mayıs olarak öngörebiliriz. (EURO2012 düzenlendiğini de düşünürsek kanımca geç bir tarih. Bilgi için: Avrupa'da en son biten lig İsviçre Ligi (22 Mayıs), diğer büyük ligler daha önce bitiyor.)

Planlamanın çizelgeye dökülmüş hali aşağıdadır.Tabi Beşiktaş ve Trabzonspor'un Avrupa'dan erken elenmesi durumunda Ziraat Türkiye Kupası maçlarının birturunun öne çekilmesi mümkün olabilir.


Hiç yorum yok: