10 Şubat 2012 Cuma

Play-Off'umsu Haftalar ve 1992-93

2011-12 sezonunda ilk 6 sıradaki takımlar Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, G.Birliği ve Sivasspor şeklinde sıralanıyor. Fikstüre bakıldığında:
Beşiktaş, Sivasspor, G.Birliği, Galatasaray ve Trabzonspor  birbirini takip ediyor. Bir diğer deyişle ligdeki takımlar maçlarını bu sırayla oynuyor. Bir de fikstürde her sezon bir joker takım olur. Her takım belirli bir sırayla maçlarını yaparken sıra kendine geldiği haftada bu joker takımla karşılaır. Ligde bu seneki joker takım da Fenerbahçe. (Örnek: Takımlar bu sezon Beşiktaş'tan sonra Sivasspor ile oynuyor. Sivasspor, 26. haftada Beşiktaş ile oynadıktan sonra 27. haftada sıra kendisine geliyor. Kendisinin yerine joker takım Fenerbahçe ile oynuyor)
Sezonun 8.(25.) haftasından itibaren 16.(33.) yani sondan 1 önceki haftaya kadar yukarıda saydığım 6 takımın en az 2'si karşı karşıya geliyor. Bu dönemde her hafta en az 1 maç, bazen 2 maç, hatta 29. haftada 3 adet maç ilk 6 takım arasında oynanıyor. Bu durumda normal lig sezonunun son haftasına kadar devam eden bu sürece "Play-off'umsu" haftalar tanımını yapmak yanlış olmaz.
Bu tablonun bir benzeri ise seneler önce, 1992-93 sezonunda, yaşanmıştı. O dönem ligde 16 takım yer aldığından toplam 30 hafta oynanıyordu ve 6.(21.) haftadan 14.(29.) haftaya (yine sondan 1 önceki) kadar ilk 6 arasındaki mücadeleyi izlemiştik. O dönem ligi ilk 6 sırada bitiren takımlar (ki o sezon 5. haftadan itibaren bu takımlar 6. sıradan aşağıya düşmedi):
Trabzonspor, Bursaspor, Fenerbahçe, Kocaelispor ve Beşiktaş fikstürde birbirini takip ediyordu. Galatasaray ise fikstürün joker takımı idi. 92-93 ve bu sezonki maçların programını aşağıda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok: