14 Mayıs 2012 Pazartesi

CL: FB seribaşı mı? GS/FB Hangi torbada? Vol-1

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne (CL) girmek için 2 ön eleme oynamak durumunda. F.Bahçe’nin şu an Avrupa’da 41,615 puana sahip ve ilk ön elemede seri başı olma durumu bıçak sırtında. Devam eden Yunanistan ve Danimarka liglerinden birinden gelecek işe yarar sonuç F.Bahçe’yi ilk ön elemede seri başı yapıyor.

Danimarka’da lider bitiren takım direk gruplara kalırken, 2. sıradaki takım F.Bahçe’nin muhtemel rakibi oluyor. Bu takımlardan FC Copenhagen 46.505 , FC Nordsjaelland 8.005 puanda. Ligi FC Copenhagen lider bitirirse, F.Bahçe seribaşı oluyor. Yunanistan’da ise Avrupa Kupaları için Play-Off mücadelesinde 50,920 puanlı Panathinaikos’un alacağı sonuç çok kritik. Yunanistan Ligi Play-Off grubunu lider bitiren takım CL ön eleme hakkı elde ediyor. Panathinaikos şu an grupta lider durumda  ve bu durum Fenerbahçe’nin aleyhine.(diğer takımların puanı F.Bahçe'den az) Kısaca F.Bahçe’nin ilk ön elemede seribaşı olması için:

- FC Copenhagen şampiyonluğunu veya
- Panathinaikos’un CL’ye katılamamasını beklemek durumunda.

Not: Chelsea'nin kupayı kazanmasıyla, Tottenham Avrupa Ligi'ne gidiyor. Bu durumda 1. ön elemedeki takımlardan 2'si 2. ön elemeye geçiyor ve Fenerbahçe ilk ön elemede seri başı oluyor. Konu hakkında bilgi veren Uğur Karakullukçu'ya teşekkür ederim.

2. ön elemede seribaşı olmak için ise yukarıdakinden biraz daha fazlası lazım: Şu an itibarıyla F.Bahçe’nin önünde potansiyel olarak Totthenham, Sporting Braga, Dinamo Kiev, Spartak Moskova, Panathinaikos ve FC Copenhagen mevcut. Bu seneki CL finalini Chelsea’nin kazanması durumunda Tottenham’ın Avrupa Ligi’ne gitme durumu var. Bunun yanında Sporting Braga ve Dinamo Kiev ilk ön elemede de oynuyor. Panathinaikos ve FC Copenhagen ise önce katılmak sonra da 1. ön elemeyi geçmek durumunda. Fenerbahçe için aşağıdaki 6 sonuçtan 2’sinin gerçekleşmesi gerekiyor:

- Chelsea’nin CL’yi kazanması
- Sporting Braga’nın ilk ön elemede elenmesi
- Dinamo Kiev’in ilk ön elemede elenmesi
- Spartak Moskova’nın ilk ön elemede elenmesi
- Panathinaikos’un katılamaması veya ilk ön elemede elenmesi
- FC Copenhagen’in ilk ön elemede elenmesi veya direk gruplara kalması

Gruplarda ise Galatasaray (38,615) ve Fenerbahçe’nin durumu birbirine yakın. Her iki takım da şu an 4. torbada gözüküyor. Ancak aşağıdaki sonuçlardan 2 tanesi gerçekleşirse F.Bahçe, 3 tanesi gerçekleşirse G.Saray 3. torbada yer alabiliyor.

- Basel’in elenmesi
- Anderlecht’in elenmesi
- Malaga’nın CL gruplarına kalması.
- Monchengladbach’ın CL gruplarına kalması.
- Brugge’un CL gruplarına kalması.
- FC Nordsjaelland’ın şampiyon olması veya ön eleme ile CL gruplarına kalması.
- Panathinaikos’un CL ön eleme hakkı kazanamaması. (sadece FB’ye yarıyor)
- Udinese’nin CL gruplarına kalması (sadece FB’ye yarıyor)
- Lille’in CL gruplarına kalması (sadece FB’ye yarıyor)

Not: Yazının güncellenmiş hali Vol 2'de.
http://mucahitsarnik.blogspot.com/2012/05/cl-fb-seribas-m-gsfb-hangi-torbada-vol.html

Avrupa Ligi'nde takımlarımızın seri başı olabilme durumları yakında...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

fener avrupaya gitsin .... bu kadar kafayı iddanameye verseydin çözerdin işi fener avrupa hayali kurmasın boşuna

Adsız dedi ki...

güzel çalışma.. umarım olasılıklar gerçekleşir.