14 Haziran 2012 Perşembe

Euro 2012 B Grubu: 3lü averaja gidebilir

Euro 2012 B grubunda son maçlar öncesinde alınan skorlar ve puan durumu şu şekilde:
Almanya-Portekiz     1-0
Danimarka-Hollanda 1-0
Danimarka-Portekiz  2-3
Hollanda-Almanya    1-2
Puan Durumu







Son maçlar sonunda ise oluşabilecek ihtimaller aşağıdaki tabloda yer almaktadır:








1 ve 9 no'lu ihtimaller dışındakilerde hangi takımın çıkabileceği net şekilde ortada. (5 no'lu ihtimalde Portekiz, Danimarka'ya 2li averajda üstünlük sağlıyor) Açık olmayan ihtimallerde ise:

1- Son maçta Danimarka ve Portekiz kazanırsa 3 takım da 6 puanda bitiriyor. Bu durumda 3lü averaja bakılıyor. 3lü averajda da 3 takım aralarında oynadıkları maçlarda 3'er puan almış durumdalar. Bu durumda aralarındaki maçlardaki averaj durumuna bakıyoruz. Portekiz an itibarıyla bu 2 takımla oynadı ve averajı 0 (3-3 gol sayıları) Danimarka'nın -1 (2-3), Almanya'nın +1 (1-0) (Dikkat: İlgili takımlarla oynadığı maçlardaki averajı)

  • Danimarka Almanya'yı 2 veya daha fazla farkla yenerse Almanya 3lü averajda en kötü duruma geliyor ve eleniyor. Danimarka ve Portekiz çeyrek finalist
  • Danimarka, Almanya'yı 1 farklı 1-0 ve 2-1 gibi skorlarla yenerse yine Danimarka ve Portekiz çıkıyor.
  •  4-3, 5-4 gibi gollü skorlarla biterse  Portekiz'in aldığı skora bakılmaksızın, Danimarka ve Almanya gruptan çıkıyor. (Euro2004'te İsveç ve Danimarka'nın grup son maçında 2-2 berabere kaldıklarında 2'sinin de gruptan çıkması gibi)
  • Danimarka-Almanya 3-2 olursa, bu sefer Danimarka yine gruptan çıkıyor. 
    • Portekiz Hollanda'yı 2 farklı veya 3-2, 4-3 gibi skorlarla yenerse, Portekiz çıkıyor. Danimarka ve Portekiz
    • Danimarka-Almanya 3-2 olursa ve Portekiz Hollanda'yı 2-1 yenerse,  Almanya ve Portekiz'in puan, averaj ve gol sayıları eşit oluyor. Almanya'nın UEFA puanı yüksek olduğu için Almanya çıkıyor. Danimarka ve Almanya
    • Danimarka-Almanya 3-2 olursa ve Portekiz Hollanda'yı 1-0 yenerse, Danimarka ve Almanya çıkıyor
9- Son maçta Hollanda Portekiz'i, Almanya da Danimarka'yı yenerse Almanya grubu 1. bitiriyor ve diğer 3 takım 3'er puanla sıralanıyor. 3lü averajda yine 3'er puan toplamış oluyorlar. Şu anda Danimarka'nın 0 averajı var. (3-3 gol sayıları). Hollanda'nın averajı -1, (0-1) Portekiz'inki ise +1 (3-2). 
  • Hollanda Portekiz'i 2 veya daha farklı yenerse, gruptan Hollanda çıkıyor.
  • Hollanda Portekiz'i 2-1, 3-2... gibi gollü sonuçlarla yenerse Portekiz gruptan çıkıyor.
  • Hollanda Portekiz'i 1-0 yenerse, Portekiz'i 1-0 yenerse bu sefer, Portekiz ve Danimarka'nın genel averajlarına bakılır. 
    • Almanya, Danimarka'yı 2-1, 3-2.. gibi 1 farkla ve gollü sonuçlarla yenerse Danimarka çıkıyor.
    • Almanya, Danimarka'yı 2 veya daha farklı yenerse Portekiz çıkıyor.
    • Almanya, Danimarka'yı 1-0 yenerse, Portekiz ve Danimarka'nın  puan, averaj ve gol sayıları eşit oluyor. UEFA katsayısı yüksek olan Portekiz çıkıyor.

2 yorum:

önder dedi ki...

Şu anda Danimarka'nın 0 averajı var. (3-3 gol sayıları). Hollanda'nın averajı -1, (0-1) Portekiz'inki ise +1 (3-2) demişsiniz ama yanlışınız var. danimarkanın averajı 0 (maçlar 1-0 ve 2-3 toplamda 3-3) portekizin averajı +1 değil 0 (maçlar 0-1 ve 3-2, toplamda 3-3) hollandanın averajı -2 (maçlar 0-1 ve 1-2 toplamda 1-3) bu durumda dediğiniz gibi hollanda portekizi 1-0 yenerse, almanya'da danimarkayı 1-0 yenerse 3 lü averaja bakılır, 3 lü averajda tüm takımların averajı eşit, ancak hollandanın attığı gol daha az, danimarka ve portekiz puan, attığı gol ve yediği gol eşit olacağından portekiz uefa sıralamasında 7. danimarka 16. olduğundan yine portekiz çıkar, ama bu averajla değil uefa sıralamasıyla olur. 3 takım aynı sırada olduğunda önce 3 takım arasındaki maçlardaki puanlara, sonra gol averajına, sonra atılan gol sayılarına, sonra tüm maçlardaki averaj atılan gol sayılarına sonra da uefa sıralamasına bakılıyor. uefa sıralaması adımına kadar portekiz ve danimarka 3 lü averajda eşit oluyor. eğer üçlü aveaja girildiğinde eşitlik bozulana kadar üçlü averaja bakılmaya devam ediliyorsa, yani buraya kadar hollanda elenmemiş kabul ediliyorsa o halde uefa puan sıralamasına göre yine hollanda çıkar ama tahminim 3 lü averajda gol sayılarında altta kaldığı için danimarka ve portekizin uefa sıralamasına bakılacaktır.

Mücahit SARNIK dedi ki...

Dediğiniz konuyu yazıda belirttim.