26 Mayıs 2013 Pazar

Avrupa Ligi için Kritik Gün

Avrupa Ligi'ne katılan temsilcilerimizin gruplara kalabilmesi adına ön eleme turlarında seribaşı olabilmesi önem taşıyor Trabzonspor kuraya gireceği ikinci ön eleme turunda seribaşı olması garanti. Üçüncü ön eleme turunda ise Bursaspor ve -kalabilirse- Trabzonspor yine seribaşı olarak kuraya katılıyor. Beşiktaş da kuraya play off turundan itibaren katılıyor ve seribaşı olması kesin. Bursaspor ve Trabzonspor'un durumu ise şu an için net değil. İki takımımız da bu tura kaldığı taktirde seribaşı olmak için gerekli şartların oluşmasını beklemek durumunda. Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turunda elenip de UEFA Avrupa Ligi play off turuna gelecek takımların UEFA puanlarının yanısıra hâlâ devam eden liglerde alınacak sonuçlar da bu durumu etkiliyor. Bu hafta sona erecek bazı lig/kupalardaki kritik maçlar şunlar:

Fransa: Son hafta öncesi adaylar: Lyon, St.Etienne, Nice ve Lille. Bu 4 takımdan ikisi Avrupa Ligi eleme turu bileti alıyor ve Nice'in bunlardan biri olması avantaj.
Puan Durumu
Lyon 64
St Etienne 62
Lille 61
Nice 61
Maçlar: (Saat 22.00)
Lyon-Rennes
Ajaccio-Nice
Lille.-St.Etienne

Portekiz: Kupa finali Benfica-Guimares (19.15) ve Benfica'nin kazanmasıyla takım puanı yüksek olan Braga eleme oynamadan gruplara kalıyor ve bu durum takımlarımızın lehine. Aksi taktirde gruplara Guimares kalacak.

Hollanda: Utrecht-Twente (13.30) maçıyla Avrupa Ligi'ne son bilet sahibini buluyor. İlk maçı 2-0 kazanan Utrecht'in bileti kapması olumlu bir sonuç

Belçika: S.Liege-Gent (15.30) İlk ayağı 1-0 kazanan Gent’in bu maç sonunda eleme turlarına kalması ekiplerimizin lehine bir durum.

Rusya: Şu anda 3 kontenjan boşta ve son haftaya 5 aday iddialı giriyor. Rubin Kazan ve Spartak Moskova harici takımları destekliyoruz.
Puan Durumu
Spartak Moskova 48
Kuban 48
Dinamo Moskova 47
Rubin Kazan 47
Terek 45
Maçlar: (12.30)
Dinamo Moskova-Novgorod
Kuban-Anzhi
Rubin Kazan-Krasnodar
Spartak Moskova-Alania
Terek-Sovetov

Kaynak: http://turkfutbol.com/detay.asp?id=12372

Hiç yorum yok: