8 Mayıs 2013 Çarşamba

Avrupa Yolunda Beklentiler

Avrupa Kupaları için 5 adet kontenjandan bir tanesi belli olurken (G.Saray Şampiyonlar Ligi gruplarını garantiledi) diğer 4 bilet için bir çok takım mücadele halinde. Ligde ve kupada alınacak sonuçlarla biletlerin sahipleri ve katılım öncelikleri belli olacak.
Fenerbahçe ve Beşiktaş ligi ilk 4 sırada bitirmeyi garantileyerek Avrupa’ya gitmeyi garantilediler. Bursaspor ise son 2 haftada alacağı 1 puanla veya 5. sıradaki Kasımpaşa’nın herhangi bir puan kaybıyla Avrupa vizesini alıyor. Bu 3 takımın da ligi 2. sırada bitirme ve Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda oynama ihtimali devam ediyor. Bunların yanında F.Bahçe’nin kupada da yoluna devam etmesi ince hesaplara yol açıyor. Bugünkü yarı final rövanşları ve 22 Mayıs’taki finalde alınacak sonuçlara göre lig beşincisinin de Avrupa’ya gitme ihtimali devam ediyor:
  • F.Bahçe ligi ikinci sırada bitirirse:
    • Kupayı kazanırsa, kupa finalisti (Trabzonspor veya Sivasspor) Avrupa Ligi’ne giden 5. takım oluyor. Lig üçüncüsü 1 ön eleme, dördüncüsü 2 ön eleme, kupa finalisti ise 3 ön eleme oynuyor.
    • Kupayı kazanamazsa, kupa şampiyonu (Trabzonspor veya Sivasspor) Avrupa Ligi’ne gidiyor ve 1 ön eleme oynuyor. Lig üçüncüsü 2 ön eleme, lig dördüncüsü 3 ön eleme oynuyor.
  • F.Bahçe ligi ilk 2’de bitiremezse:
    • Kupayı kazanırsa, bu durum statüde tam olarak belirtilmemiş durumda. Daha önceki yıllardaki teamülller uygulanırsa, F.Bahçe Avrupa Ligi’nde 1 ön eleme oynuyor. F.Bahçe’nin ligdeki sıralamasına göre ligi üçüncü veya dördüncü bitiren takım 2 ön eleme, lig beşincisi ise 3 ön eleme oynuyor.
    • Kupayı kazanamazsa, kupa şampiyonu 1 ön eleme, lig üçüncüsü 2 ön eleme, lig dördüncüsü ise 3 ön eleme oynuyor.
Sonuç olarak:
  • Ligde beşinci olma ihtimali olan takımlar şu an için F.Bahçe’nin kupayı kazanıp ligde ikinci olmamasını bekliyorlar.
  • Bunun yanında Trabzonspor ve Sivasspor ise bir yandan finale çıkıp, bir yandan da F.Bahçe’nin finale çıkmasını ve ligi ikinci bitirmesini istiyor.
  • Ligde F.Bahçe’nin ardında yer alan Beşiktaş ve Bursaspor ise sarı lacivertlileri ligde geçemedikleri taktirde, kanaryanın kupayı kazanmasını ve Avrupa Ligi’nde 1 ön eleme turu daha az oynamayı istiyor.





Kaynak: http://turkfutbol.com/detay.asp?id=10820

Hiç yorum yok: