3 Nisan 2013 Çarşamba

Bernabau Gezisi...


1947 yılında açılan stadın kapasitesi ilk zamanlarda 70000 kişilik olsa da zamanla 120000’e kadar çıktı. Daha sonra gelen UEFA standartları gereği koltuklandırıldı ve kapasitesi 80.354 kişiye düştü. Stadyum maç günleri dışında müze gibi ziyaret edilebiliyor ve kulüp bundan fena olmayan bir gelir elde ediyor.
G.Saray çeyrek final ilk maçında Santiago Bernabau’ya Real Madrid önüne çıkıyor. Rakibinin yanı sıra rakip seyircinin de baskısına maruz kalması beklenen G.Saray bu maçı nasıl bir stada oynayacak?
Giriş için biletinizi aldıktan sonra tribünün üst tarafında oturan taraftarların kullandığı kısımdan kale arkası tribününün üst kısmına çıkıyorsunuz. Bu noktada tribünün üstünü kapatan kısımdaki sıcak hava perdesi dikkati çekiyor. Böylece soğuk kış günlerinde bile konforlu bir ortam sunuluyor.
 Bir sonraki kısım kulübün müzesi: Kulübün kazandığı kupaların sergilendiği bu bölümde Şampiyonlar Ligi, UEFA ve Süper  Kupa’yı yakından görebilmek mümkün. Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanan kadroların fotoğrafları duvarda büyük boyutta yer almakta. Tabi, futbolda kazanılan yerel başarılar ve basketbolda kazanılmış kupalar da yine bu bölümde sergileniyor.Devamında kulüpte oynamış tüm oyuncuların fotoğrafları karşılıklı iki duvarda görülebiliyor. Ligimizde iz bırakmış oyuncular Hagi ve Baliç’in orada sıradan oyuncular olduğunu o ortamda bir kez daha fark ediyorsunuz. Ardından yeniden tribünlere çıkıyorsunuz. Şeref tribününün karşısındaki tribünde sahayı en iyi gören açılardan birini tecrübe etmek mümkün. Buradan kale arkasına doğru ilerledikten sonra, zemin seviyesinde kalenin hemen arkasına ulaşıyorsunuz. Kale çizgisine paralel gidişin ardından milyonlarca Euro kazanan futbolcu ve teknik direktörlerin oturduğu yedek kulübesine geliyor sıra. Siz de bir süre rahat koltuklarda oturup, sahayı bir de bu açıdan görebiliyorsunuz. Kulübenin arkasındaki şeref tribününe çıkıp o konforu da tecrübe ettikten sonra sıra soyunma odalarına geliyor. Maç öncesi son konuşmaları yapıldığı bu kısımda maç sonrası oyuncuların dinlenebileceği havuz da mevcut.
Son olarak basın toplantısı odasını ziyaret ediyorsunuz ve akabinde kulübün resmi ürün satış merkezine yönlendiriliyorsunuz.

Hiç yorum yok: