13 Nisan 2013 Cumartesi

UEFA'da 11. sıraya yükseldik


Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında bu sezon elde ettikleri başarılı sonuçların ardından ülke sıralamasında yükselişe geçtik.
Avrupa Kupaları’nda çeyrek final maçlarının bitimiyle yarı finale çıkan takımlar belli olurken, UEFA ülke ve takım puanları da sene sonu için daha bir net hale geldi.

GALATASARAY 3. TORBAYA ÇIKABİLİR!
Galatasaray, Real Madrid’e elenmesine rağmen, aldığı galibiyet ile bir nevi önümüzdeki seneye yatırım yapmış oldu. Ligi ilk 2 sırada bitireceği öngörüldüğünde Şampiyonlar Ligi gruplara veya ön elemeye gitmesi söz konusu. Özellikle gruplarda yer alacağı torba konusunda kritik bir durumda.
Temsilcimizin şu anki puanı 54.320 Şu anda Bundesliga’da 3. Sırada yer alan Leverkusen ise 53.637 puanda ve ligdeki konumunu son haftaya koruduğu taktirde gruplara doğrudan katılıyor. İşte Real Madrid galibiyetinin önemi burada ortaya çıkıyor. Devler Ligi gruplarında 3. torbanın sonu, 4. torbanın başı arasında gidip gelen sarı-kırmızılılar bu sonuçla sezonu Alman rakibinin önünde bitirmeyi garantiledi.

FENERBAHÇE 51.600 PUAN YAPABİLİR!
Fenerbahçe ise aldığı sonuçlarla şu anda 44,320 puanda. Bundan sonraki etapta yarı finalde ve finalde alacağı sonuçlarla sezon sonuna dek maksimum 51,600 puana çıkabiliyor. Bu puan da sarı kanaryaya Devler Ligi’nde yine 3-4 torba arası bir pozisyona getirebilir.
Her iki temsilcimiz de UEFA Avrupa Ligi’ne katılması durumunda ön eleme turlarında seribaşı olması garanti. Gruplarda da 2. torbada yer alması çok büyük ihtimal.
11. SIRAYA YÜKSELDİK!
Ülke puanında ise şu an 34,100 puanla 11. Sıraya çıktık ve Fenerbahçe’nin bundan sonra alacağı puanlara göre 10. sıradaki Belçika’yı (34,400 puanlı) geçme şansımız var. Ancak bu durum 2014-15 sezonunda kupalara katılacak takım sayımızı etkilemiyor çünkü 10-12 sıradaki takımlar aynı sayıda takım gönderiyor.

Kaynak: http://www.turkfutbol.com/detay.asp?id=8471

Hiç yorum yok: